It is currently Wed Oct 18, 2017 10:34 am



Reply to topic  [ 1 post ] 
 Troubleshooting Help Saenz 600 
Author Message

Joined: Sat Apr 30, 2011 10:34 pm
Posts: 6
I am at my wits end with my bench. I calibrate it regularly and have had very consistent results for a few years after I changed the motors. I now run 8 light house motors. This is a liquid manometer rotating orifice bench.
Suddenly recently I had a few sets of heads that didn't flow the same as I typically see. Flow was down about 6% across the board, both intake and exhaust. I have always checked for leaks before I test and there are none now nor were there before. I suspected a leak at the change over valves but that was not the case. I took the top off and looked in the chamber for damage, looked good.
I recalibrated with PYS plates in all the ranges and my flow is back to normal but still the mystery is what happened to drop the percentages shown on the inclined manometer causing me to comp the numbers in the calibration. Looking for ideas. All help appreciated.


Sat Apr 08, 2017 10:31 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF